Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 17 maart 2017

17-3-2017

Goedemorgen

Een paar dagen prachtig weer gehad, nu een dag wat minder, een mooie dag dus om mijn oude duiven een 24 uur samen te laten. Gewoon genieten. Ze staan reeds een tijdje op weduwschap, dus even een dag samen is geweldig voor ze.

Gisteren een paar proefzakjes Jellema voer binnen gekregen van Rick ter Morsche, het voor is gemaakt door Beyers, gemaakt eigenlijk door Jellema maar u snapt wat ik bedoel.

Ik ga het op mijn gemak bekijken. Zelf zal ik het niet gebruiken, ben geen marathon speler hè , maar ik denk dat ik zo in de loop der jaren wat kennis heb opgedaan. Bij volle bak voer...heeft een samenstelling weinig nut trouwens, een duif kiest dan zelf zijn samenstelling... wil hij alleen mais? dan kan dat, wil hij alleen klein zaaf of korrels? dan kan dat. Een samenstelling heeft alleen 100% zin wanneer u het per potje in de bak zet, afgemeten en op laat eten... denk daar maar eens over na.

Hier nu voor het tweede jaar Galaxy van Beyers ( Sport Light) en eind van de week Beyers Sport Energy Galaxy, en dan soms zelfs wat aangemaakt met Turbo van Matador, dus hier 98% Beyers. De kwekers krijgen Premium Kweek ook van Beyers, hier probeerde ik wel eens wat anders maar beviel niet. Mijn kwekers hebben altijd volle bak, een bak van 120 x 120 cm staat vol met een laag van 5 cm voer, ze staan er gewoon in.

Gisteren belde Nanne Wolff over het onderzoek naar de kale vliegdoffer 603, we hebben hem laten inslapen, hij bleek iets heel naars te hebben, Nanne gaat er over vertellen in het spoor. Waar kwam het door? vroeg ik, en is het besmettelijk? Nee, zit in de duif zelf, het was een zeldzaam soort Tumor.

Terug