Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 3 april 2017

3-4-2017

Goedendag iedereen,

Prachtig mooi weer hier, niet warm maar gewoon mooi lente weer. De duivinnen hebben 1,5 uur gevlogen, de doffers vinden het na 20 minuten al genoeg en gaan lopen klieren op het hok en knallen weer weg, het lijken wel mensen he. Vrouwen werken en mannen spelen maar wat.

Afgelopen zaterdag dus een prachtig verlopen vlucht hier, we zijn gelost om 10.15 te Deventer ongeveer 70 km. Na 46 minuten waren er 2 in de klok op de zelfde seconde, en een paar minuten later was de helft thuis. Wel een paar laatkomers waaronder de 14-734 en dat is èèn van mijn besten.

Vandaag hebben de duiven LTW door het water( de ouden), morgen en woensdag ook. Morgen en woensdag gaat er ook CVS bij door dat zijn zeer goede vitaminen, met mooie B vitaminen en D , deze D vooral voor de jonge duiven en of verduisterde ouden en zeer belangrijk wanneer hokken op de verkeerde zon kant staan.

In vroeger tijden kreeg je een telefoontje over duiven en of resultaten, tegenwoordig Watssapp, Messager, Facebook en Instagram, maar het blijft steeds mooi om te horen als ze schrijven : Gert Jan, zaterdag de eerste vlucht op jou systeem en 1 en 2 in het samenspel, is altijd erg leuk

Nu hoorde ik van grote verliezen in Brabant, dat is dan weer jammer he, net begonnen en nu al verliezen.

Hier gaat het ook heel goed met de jongen, wel steeds minder door de roofvogels, maar erg gezond, de vroege jongen beginnen goed te vliegen. Soms geef ik ze nog wat te veel voer, en dan komen ze niet als ik roep, maar ach het is nog maar 3 April hè

Terug