Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 4E
4-4-2017

Goedemorgen iedereen,

Wij in Friesland mogen dus invliegduiven hebben las ik, al is het dan alles of niks. U kunt het verslag lezen op www.f96.nl . Geweldig ! Recht is gedaan ! gefeliciteerd, ergens over stemmen, met de kiesmannen, er komt dan iets uit, waar je je niet aan gaat houden. Bij mij gaan zaterdag de duiven mee als invlieg, de volgende weken ook, alleen op de TT vluchten klok ik de uitgezochte duiven, de besten zeg maar. De duiven voor Barcelona, gaan die de jaren er voor ook als invlieger op de dagfond en kleine overnachting? De barcelona ploeg van 2019 gaan die ook mee als invlieg op Ruffec, Bergerac, Limoges en Sint Vincent, Barcelona duiven zijn kansloos tegen dat snelle geweld op de 800/1000 km vluchten. Leuk he duivensport hahaha.

Ik wil graag terug naar 35 duiven in de mand, 31/30 of zelfs 25 ze lijken wel niet goed, die duiven vliegen alle kanten op als de vrachtwagen een bocht pakt of moet remmen, met 35 duiven hebben ze wat meer steun van elkaar, dus graag 35 duiven in de mand. Is de meerderheid tegen mijn voorstel? dan gaan we het dus juist doen, de minderheid krijgt gelijk.

________________

Hier gaat alles goed, de duivinnen trokken er een uur goed aan van 08/09.00 uur. De doffers zijn er nu uit, al is het natuurlijk veel te koud voor doffers las ik gisteren op facebook. Hebben doffers een ander warmtesysteem dan duivinnen? De duivinnen kwamen uit de lucht toen ik ze riep en zaten in 10 seconden allemaal in het hok door het rouleren weten ze dat precies hè , ze mogen in het hok van de doffers, willen ze graag, ze koeren dan als doffers een mooi gezicht. Mijn kleindochter Harry, speel ik niet, de door Peet Solleveld omgedoopte "Kleine Klaasje" is de enige echte weduwduivin, dus wel mee trainen maar niet mee vliegen, zaterdag was ze nog mee op Deventer, maar toch maar niet

Terug