Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 5 april 2017

5-4-2017

Goedendag iedereen, het volgende mailtje kwam vandaag: Dan weet ik dat ook weer toch.

De ex-schoolmeester spreekt:

Het moet zijn:

Als je zo positief bent als ik.....

Mvg

André van de Wiel

__________________________________

Vanmorgen vroeg vertrokken met de duiven, ik had duiven van Cor en Willie de Jong bij me en van Gerrit en Wouter Vedder. Om half tien zou ik vertrekken van de carpole te Steenwijk richting Nijkerk, Willem gaat altijd mee, maar was het waarschijnlijk vergeten, dus om 09.40 ben ik onderweg gegaan. De duiven op een kortere afstand laten vliegen, in verschillende groepen, eerst de duivinnen bij Oldebroek, had net twee mandjes buiten gezet, werd er op mijn raam geklopt, door een oudere sportvriend, of ik daar weg wilde gaan en wel gelijk, ik stond op een openbare weg naast zijn huis, maar hij had de jongen op het dak zitten en was bang dat ze mee zouden vliegen. Ik zei nog, heb maar klein koppeltje hier, en mijn duiven gaan de andere kant op, die gaan niet ovr uw huis, maar daar had hij geen boodschap aan, wegwezen.

Toen verder gereden en de tweede koppel een 20 km verder los gelaten, toen nogmaals 10 km verder waar ik mijn doffers los gooide, dus in drie koppels gingen ze huis waarts.

Op de terugweg naar De Groot in s,heerenbroek en naar Vogelzang te Staphortst, beide hadden weer producten nodig.Bij thuiskomst had Klaasje alle duiven binnen en de vroege jongen er uit. Alles was thuis volgens het Unikon systeem dus konden de jongen er uit.

De duiven zijn erg gezond hier , altijd eigenlijk maar op dit ogenblik zeker, ze glimmen als eikels.De ouden vliegen goed, willen graag naar binnen, zijn gezond en ook de jongen beginnen goed te vliegen, sinds een paar dagen knallen ze uit het hok de lucht in.

Ook de Belgjes doen het heel goed, 25 stuks heb ik er nu.

Terug