Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 10 april 2017

10-4-2017

Goedemorgen iedereen

Afgelopen zaterdag een geweldige vlucht gehad met een randje, we speelden in de club en in het Rayon de eerste, maar staan in het rayon niet op de compuclub uitslag, wat er precies fout is gegaan weet ik niet, maakt ook niks, maar een duivin heeft nu geen 1e in het Rayon wat ze eigenlijk wel zou moeten, had te maken met insturen bestand. Maar gelukkig was het een trainingvlucht.

Maar in ieder geval goed begonnen, de duiven kwamen geweldig met 7 stuks tegelijk, gevolgt door koppeltjes, die door het voersysteem en de roofvogels, wel steeds even bleven vliegen  maar dat is elk jaar op de vitesse hier. Maar dan toch de eerste spelen en 7 ( zeven) tegelijk geeft goede moed voor onze nieuwe vliegploeg. Ik las bij anderen dat ze minder kwamen of met grote gaten, dat was hier echt niet zo.

Bij thuiskomst hadden ze Electroboost en Clean Balance door het water, en maandag , dinsdag en woensdag hebben ze dan weer de LTW door het water, en vandaag beide maaltijden de Olympic MG Mix over het voer met de Lecithine olie. Ja !! hier ook op de Vitesse, altijd gewoon. Net als tonen van de partners op vrijdag, gewoon altijd ! , is het goed of niet goed? geen idee, maar met een 1e zaterdag lijkt het niet slecht.

De duivin die uit het koppeltje viel, eerst even van angst 30 seconden tegen de pannen bleef zitten was Hibiki van Team GPS , ze is dochter van Jacko x Vici ! en Vici was een ware superduivin. Hibiki 14-840 heeft nu 35 prijzen waarond 8 keer bij de eerste 10. En op alle fondvluchten gespeelt, en ja als je duiven op de fond speelt gaat de snelheid er uit voor de vitesse......zeggen de kenners, ach, nu op de kortste afstand gelijk een 1e, zoveel snelheid is nog niet kwijt dan......

Erg veel gedachten van de oudere liefhebbers blijken in de praktijk gewoon niet waar, bij mij zitten de jongen buiten, spelen voor de hokken van de weduwnaars, de weduwnaars zien ze, ze horen hun duivinnen, die duivinnen zitten al twee manden op weduwschap...krijgen het zelfde voer als de mannen, zitten gewoon los op het hok, komen iedere dag in het weduwnaarshok.... Tja, als ik dan zaken lees zoals : te koud voor weduwnaars, niet voor de hokken komen overdag, iets voor de ramen voor de rust, zelfs dichkalken van de ramen, overdag er niet bij... niet tonen op vitesse..., zo zijn er 101 dingen die ons zijn aangeleerd door de oudere liefhebbers , blijken allemaal niet zo van belang of onjuist, daarom zie je ook dat jonge liefhebbers, 20/30/40 jaar oud ook vaak veel en veel beter spelen dan de ouderen, die jongens hebben geen ouderwetste ideeen , zoeken topduiven en gebruiken nieuwe methoden en productten. MODERNE DUIVENSPORT, GEEN OUDERWETSE GEDACHTEN GEBRUIKEN.

Terug