Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 14 april 2017

14-4-2017

Goedemorgen iedereen,

Gisteravond nog even snel naar Aardenburg geweest, om. 17.35 uur in de auto gestapt en om 01.40 weer in Wilhelminaoord. Group Lataire had weer een mega bestelling geplaatst, en dan is het soms goedkoper,sneller ( en leuker) om zelf te rijden dan met een bedrijf. Dus auto vol, banden op spanning gebracht en gaan met die banaan.

Omdat je dan zo lang in de auto zit heb je genoeg tijd om na te denken. Ik dacht even aan mijn oude zuivere Klak doffer de 09-366 die jaren weg was en opeens gemeld werd, hij bleek zes jaar ergens uit logeren geweest te zijn. Soms krijg je echt na jaren een melding van een duif, of komt er soms een duif terug die echt tijden weg was. Ik hoop nog iedere dag dat Itamar terug komt, 15-528, maar tot nu toe.... niks. Heb je ook met katten hè, die gaan soms even weg, een rondje maken om opeens na dagen, weken of zelfs jaren pas terug te keren. Waar is zo een duif dan hè of zo,n kat? zitten ze ergens vast? bij iemand binnen? het blijft gissen, ik vroeg het wel eens aan een duif die jaren weg was: En vriend, waar ben je geweest? maar ja ze zeggen ook nog eens niets, de snavel blijft gesloten haha

Vandaag dus inmanden voor de eerste "echte vlucht" , vorige week was een africhting, maar hadden we gelijk de snelste van het rayon E 1, dus een mooie start. Er gaan vandaag 40 duiven mee denk ik, een mooi rond getal, en misschien vier of vijf als invliegduif.......NEEEEEEEE grapje.

Afgelopen woensdag dus bij Nanne Wolf geweest, de duiven zagen er goed uit...maar , vanmorgen heb ik toch een jonge duif ( de 105) weg moeten doen, helaas hij was gezond maar geslagen door de rover en was zo gewond, dat hij uit zijn lijden verlost moest worden. Meestal kun je een geslagen jong nog oplappen, maar deze was te erg kapot, het was een duifje van Reinder Meijer, daarvan heb ik nu nog 9 van de 10.

later meer eerst koffie

 

 

Terug