Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 15E
15-4-2017

Goedemorgen iedereen,

UPDATE DUIVEN GENNEP GELOST OM 12.30 IEDEREEN SUCCES , voor ons afstand van 132 km

het is nu 10.00 uur precies, ben net uit bed, heerlijk uit kunnen slapen...... Geen oog dicht gedaan, spanning voor de eerste vlucht hè .

Er waren 646 duiven in de club, waarvan 44 van mij, 22 koppels. We zijn begonnen om 17.00 uur, maar toen de auto kwam om 19.20 uur waren we nog niet helemaal gereed, met de laatste liefhebber bezig. Iedere duif werd opgelezen, zoals het moet, twee duiven hadden een probleem met de chipring, maar dat kon gelukkig verholpen worden, en een duif bleek niet in het systeem te staan, en mag dus NIET MEE, ook niet als "invlieger".

Onze eigen duiven zagen er goed uit, ik had een leuk fimpje gemaakt voor facebook over het tonen van de duiven, en hoe ik ze opsluit( gemakkelijker met pakken).. Ook in het clubgebouw vond JW ze er mooi uit zien, afgetraind vertelde hij nog. Mijn eigen duiven doe ik natuurlijk niet, maar de andere 602 heb ik door de handen gehad. Er waren ook weer enkele met een GPS systeem op de rug( Albert Jan de Jong en Ultje Jellema). Op mijn vraag hoe deze duiven vorige week kwamen...allen een paar uur te laat, dus ik ben nieuwsgierig wat zo een duif doet, of waar hij zit. De duiven kwamen tussen 14.15/15.00 uur en de GPS duiven rond 17.00 uur. Met Ultje tijdens het pakken van zijn duiven nog even over mijn vader gehad, leuk om te horen dat Ultje( de vader van Jelle), mijn vader een goede leermeester vond. En hoe mijn vader in 1967 al met zilverzand op de hokken werkte, wat ik nog steeds doe.

De jeugdspelers hadden van mij met hulp van Dick Vogelzang twee prachtige manden gekregen( 10-vaks demster), ze hadden als opdracht er bij gekregen, maak van de bovenzijde van de mand een kunstwerk, en dat hadden ze gedaan hoor...GEWELDIG  Ilse & Robin hadden op hun mand twee prachtige houtduiven geschilderd en Kaylin had Witje en Bontkopje op demanden gezet. Zo trots als een aap kwamen ze de manden laten zien. Geweldig gedaan jongens, en Dick Vogelzang bedankt.

Op dit ogenblik is het 10.15 uur, de zon staat hoog aan de hemel, wat mij betreft mogen de duiven los..later meer eerst koffie en de andere duiven verzorgen.

Ze staan in Gennep dat is voor mij 131 km. ps In onze club moest iedereen 20 duiven van te voren aangeven waar we mee spelen voor de vleesprijzen. Mooi systeem, goede club ook pv de Vredesduif, ben ik trots op

Terug