Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 6 mei 2017

6-5-2017

Goedemorgen iedereen,

643 duiven gisteravond in Noordwolde voor Heusden Zolder, waarvan 42 van ons, de 40 vliegers plus de twee reserve duiven( die waren vorige week een weekje thuis). Ze zagen er goed uit, maar die van gebroeders Homma nog mooier, dus mijn verwachting is een Homma festival.

De duiven zijn gelost om 09.45 uur, ik verwacht ze tegen 12.30 uur, het is voor mij 210 km.

De wind is hier op het ogenblik( 11.05 uur) oost, matig, en het zicht is slecht, een compleet grijs wolken dek. Dus de zon is er nog niet.

Straks kunnen we de aankomsten volgen op www.blauwband.nl , eerst vallen er duiven in het zuiden( we gaan steeds verder naar het zuiden), maar deze duiven maken eigenlijk nooit de snelheid van verder op, we kijken er wel even na, je ziet eerst tijden en snelheden daar, dan kun je beginnen te rekenen. Maar zodra er duiven op Urk vallen of Vollenhove kun je pas echt gaan kijken, die snelheden zijn altijd veel hoger. Vandaag met deze wind, zullen de vroegsten een beetje rond Urk vallen en misschien zelfs Harlingen, "onze kant" heeft in de afdeling vandaag niet zo veel te zoeken denk ik, maar dat was de erste twee vluchten andersom. Vorige week zaten de duiven bijna overal. Wanneer we vandaag met afeling 10 zuid gelijk gelost waren... waren ze verspreid geweest.

Ik wens iedereen succes vandaag, geniet van het prachtige weer ( wat komt), geniet van uw duiven, en hou de leden bij uw club. Ik las van de week van iemand die met de sport stopte( ik hoop alleen tijdelijk) door het negatieve gezeik in de club, zo jammer, we moeten het samen doen.

Ik heb de 13-345 en 14-838 aangewezen, de andere 40 gewoon op volgorde van aanpakken, en afgeven. Jarod was mooi, maar totaal andere wind nu, dus ook andere duiven hier verwacht ik.

Update 15.00 uur

TE LAAT, in de club zitten we 6 minuten te laat, in de afdeling zelfs 100 mpm zoals voorspeld , We kregen op 12.37 uur twee duiven te gelijk, en vlot nog twee, maar zitten te laat. Geen enkele duif gezien, vanuit de noordwest kant kwamen ze terug. Toen de eerste twee duiven kwamen zag ik het gelijk, te laat, en de "verkeerden" u weet wat ik bedoel, mijn 3e was gelukkig de aangewezen. Maar alles vlot weer thuis, de twee laatsen ...... ja die twee, de twee die vorige week niet mee waren de 2 reserve duiven :) , op naar volgende week. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Iedereen met vroege duiven vandaag van harte gefeliciteerd en in onze club, Ydo en Elco zoals voorspeld de eerste, van harte gefeliciteerd.

De jongen , er zijn nu nog 94 van de 110 die afgezet zijn, van de 25 Belgen zijn er nog 23. Ik was even bang dat ze ziek zouden worden, gisteren had een gedeelte bij het muizengif gezeten, wat in het halletje lag, maar niks te zien vandaag. Alles zit er goed bij en zelfs in bad, dus weinig of geen muizengif gehad dan.

De twee halve fondduiven zijn ook binnen, deze twee zijn pas vorige week afgezet, en 1 heeft een week buiten gezeten, een week op de voliere, afgelopen nacht met een schepnet gevangen. Halve fondduiven? ja uit een Rode Hermans doffer van Frits Smit x een eigen duif. dus 50% fond.

 

Terug