Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 9 mei 2017

9-5-2017

Goedemorgen iedereen,

Het is al weer dinsdag, nog een paar dagen....en het is weer zaterdag. Ik heb er nu al zin aan.

Gisteravond kreeg ik nog drie mooie berichtjes van zeer tevreden liefhebbers Weggers en van Zanden uit afdeling 10 en Johan den Hartog en zoon uit Afdeling 7. leuk toch. Alle drie volgen ze het Beute systeem geheel of een deel.

Vandaag maar weer eens de jonge duiven tellen, van de 110 waren er afgelopen week nog 94. Maar ik moet zeggen, op dit ogenblik is de roofvogel vrij rustig, het kan ook zijn omdat de jongen nu goed vliegen dat ze wat sneller zijn.

Prachtig weer op dit ogenblik, strak blauw, volgens mij had de weerman dat gisteren wederom niet vermeld.

Net nog een berichtje uit Belgie van een super resultaat nij een kampioen hok, hij gebruikte nu twee jaar de complete Beute lijn en het gaat ongelofelijk. Dit jaar deed hij op woensdag de C.V.S door de LTW, en hij zag wederom een paar procentjes meer prestaties. Of ik zijn naam niet wilde noemen; hij zei eerlijk, ik wil niet dat mijn streekgenoten ook dit systeem volgen. tja, niet leuk voor mij, maar okè

aanstaande woensdag dus de eerste midfond vlucht hier, het voersysteem is hier het zelfde dan afgelopen week. We gaan naar 320 km, en maken dus een sprong van 110 km, geen enkel probleem voor duiven.

Gisteravond kreeg ik een mailtje vanuit Limburg, al twee keer geen vlucht in vijf weken, dat is jammer. Het ergste was volgens de liefhebber dat de duiven terug kwamen en plaatselijk werden gelost..... maar zijn duiven 15 km ten noorden van hem, de duiven moesten dus terug vliegen in de lijn, tegen hun vliegrichting in...als dat echt zo is.... vind ik raar. lijkt me dat de melkers dat niet fijn vinden, zijn beste duif kwam ook pas na uren terug..

 

Terug