Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 12E
12-5-2017

Goedendag iedereen,

Vanmorgen komen er twee jonge liefhebbers uit Belgie, een jong koppel, die zich op de duivensport stort. Prachtig toch. Ze hadden twee bonnen gekocht van ons hok. Ik heb twee rode jongen voor ze uit Pokerface x Annette, deze twee zouden eerst naar Portugal naar de Algarve Race, maar nu blijven ze iets dichter bij huis, in Belgie dus.

De oude duiven laat ik er vandaag niet uit, het is vrijdag, te druk met andere dingen en de duiven veel gevoerd op donderdagavond....vol energie, en laat dat er maar mooi in zitten.

De jongen er net om 09.00 uit gedaan in de regen, ze kennen nog geen regen tijdens het vliegen, dus even wennen.

Morgen kans op een bui, of zelfs regen, daar maak ik me helemaal niet druk om, gewoon Nederlands weer dus, en het zijn postduiven he, geen zuurstokken. Gewoon tussen 08/10.00 los laten in Quievrain, ze komen heus wel thuis hoor, en een concoursduur mag best eens twee uur open staan hoor, laat ze maar eens tot het gaatje gaan. Na een rare of regenvlucht komt de vorm pas, zodra morgenavond internet weer vol staat met klaagzang ben ik blij, dan is de selectie begonnen, de duiven komen dan heus zondag of maandag thuis hoor. Vroeger stonden concoursen wel eens twee dagen open, nu moet het in 10 minuten gereed zijn. Jaren geleden hadden we twee jaar achter elkaar Pommereaoul, slecht verlopen vluchten bijna overal, veel duiven weg, hier niet, ja de eerste twee dagen.... maar na een week heus bijna alles thuis hoor, zoeken, even in de put( het dal) en daarna weer de berg van Forme op.

Dus regen?? , slecht weer ?? lange concoursen ? dan heb je wat te kijken, en hokken die normaliter geen prijs winnen staan dan op teletekst, dus na een week iedereen weer blij.

Terug