Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 13 mei 2017

13-5-2017

Goedemorgen iedereen,

update 13.00 uur.

De eerste duif die arriveerde was Hecate 14-811, ze was erg van slag, ze bleef even vliegen, lande tegen de pannen, en was nat van een buitje onderweg. Maar ze speelde de 1e prijs in pv de Vredesduif te Noordwolde tegen 621 duiven, in onze hoek was het een vroege duif. Onze tweede was de eerste getekende. Hecate was vorig jaar 1e Asduif Fond, het is een schimmel kleurige duivin. Ook dit jaar heeft ze nog niet gemist. De duiven kwamen erg onregelmatig, maar alle 40 zijn wel thuis.

Bij thuiskomst stond er dus Electroboost en Clean Balance in het water, verse Beute bak en goed voer, snoepzaad en Beute korrelmix.

_______________________________________________

 

De duiven zijn vroeg gelost te Quievrain 07.15 uur, met een afstand voor mij van 321 km.

We hebben 40 duiven mee, dus de hele ploeg. De wind is zuid tot zuidwest, er was ons zuidwest/west beloofd.

In pv de vredesduif waren 621 duiven, die ik allemaal weer door de handen heb gehad, voorspellen doe ik niet meer hier, vorige week klopte het helemaal... het werd een feestje voor de gebroeders Homma en Wim van Dijk, je zag dat al met inmanden natuurlijk. Goede duiven op een goed hok en dan in forme... kan niet mis.

Persoonlijk vond ik mijn eigen duiven wat zwaar, natuurlijk voor straks, de vluchten met meer uren vliegen, maar voor vandaag denk ik iets te zwaar. Als je ze vandaag te licht hebt, pak je ze wel, maar er straks bijvoeren ...... gaat niet mee vallen. dus liever nu op dit ogenblik wat aan de zware kant.

Met de gezondheid hier op de hokken gaat het erg goed, maar ik heb wat last van muizen, altijd eigenlijk hoor, maar ik heb er nu toch wat meer last van, ik zie de sporen over het witte zand in de hokken. Dus maar weer beginnen met gif strooien en vallen zetten, wij wonen aan een sloot en bos, en hebben al 40 jaar erg veel muizen rond de hokken, ik ben er niet bang voor qua gezondheid voor de duiven maar het zou ze wel onrustig kunnen maken, dus maar weer even uitroeien( iedere 3 maanden).

De duiven hebben nu bij thuiskomst Electroboost door het water samen met Clean Balance, morgen het zelfde.

U kunt gewoon met het systeem beginnen, ook na vandaag, u kunt met het Beute systeem zo instappen, doe het en geniet misschien nog meer van uw duiven.

Maandag, dinsdag en woensdag krijgen ze weer LTW !! door het water, en maandag olympic MG mix met lecithine olie over het voer. Op woensdag kunt u de MG Mix en olie over het voer doen OF door de Beute smurrie met pinda,s kaas en snoepzaad.

Succes vandaag, later meer

Terug