Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 14E
14-5-2017

Goedemorgen iedereen,

Gisteren weer een mooie vlucht gehad, de duiven kwam onregelmatig maar dat is helemaal niet erg hoor. Ik las op social media over rampvlucht in afdeling 10, wat een lariekoek, en ook hier in friesland vonden veel mensen het niks. Ik snap dat nooit, het is toch prachtig dat je wat te kijken hebt. Het was nu niet binnen 10 minuten gedaan, nee we konden( sommige mensen) uren kijken naar de aankomsten, genieten dus.

Wij hadden 26 prijzen van de 40 duiven, dus weer een goed percentage, in mijn club weer het beste perecentage, maar dat is tot nu toe iedere week. We begonnen met de 1e en toen 8,9,11. De 1e duif was vorig jaar nog 1e Asduif fond. Onze 2e duif was de eerste getekende, dus de beide aangewezen zaten er ook weer mooi bij. Tegen 13.00 waren ze allemaal thuis.

De duiven kwamen we wat schrikkerig thuis, en wat natte pluim van regen onderweg, maar 10 minuten in het hok en het was niet meer zichtbaar. Nu op zondagmorgen zitten ze allemaal weer lekker in bad.

Wat ook leuk om te zien was dat de fondduiven nu ook goed in de prijzen vlogen, zelfs op het eerste blad, dus ook voor de fondmannen een goede opsteker richting hun vluchten.

De duiven hebben hier het vaste schema, Electroboost en Clean Balance door het water. Morgen en dat is maandag gaat het weer over op de LTW voor drie dagen.

Gisteren bij thuiskomst hadden de duiven volle bak Beyers Galaxy Light, met snoepzaad en beute korrels in hun broedbak. Vandaag zondag, heb ik ze volle bak van dit zelfde voer gegeven dus ook weer Galaxy Light, ze krijgen hier vrij veel eten hoor. Ik deed het vaak precies 10 gram in de ochtend en 20 gram in de avond, maar daar ben ik afgestapt, adviseren doe ik het nog wel, liefhebbers die moeite hebben om "het te zien" moeten een bepaalde maat hebben..

Maandag tot en met woensdag ochtend krijgen ze steeds de Galaxy Light, maar iedere dag ook wat snoepzaad, pinda,s, beute korrelmix en hennep. Hier nooit honger , er staat altijd wel iets te eten voor de hongerige duiven.

Woensdag avond is het 50% light en 50% energie en donderdag de gehele dag Energie, dus beide maaltijden, en steeds voor een uur. Op donderdag avond laat ik het staan voor vrijdagochtend.

Net tussendoor komen er weer mailtjes binnen met mooie resultaten waaronder 1e en 5e in afdeling 10 tegen 21.000 duiven bij Marcel van Zanden, selectie op uiterlijke kenmerken en beute producten

Terug