Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 16 mei 2017

16-5-2017

Goedemorgen iedereen,

Van prachtig weer vandaag en morgen naar slecht weer op zaterdag, tja dan kan gebeuren. Even afwachten nog, u kent het spreekwoord van de Soep toch? En hoe vaak zagen we het niet? Piet vertelde op maandag het gaat slecht worden, dinsdag vertelde hij het gaat mooi worden, woensdag weer slecht etc. Dus afwachten. Hier zullen gewoon alle 40 duiven mee gaan, ik hou geen duiven thuis voor een dagfond vlucht, hier blijven geen duivinnen thuis, soms eens een doffer, maar nu nog niet hoor, we zijn net op gang.

Afgelopen zaterdag toch hier en daar een rare vlucht, ik sprak veel fondspelers die zelfs hun deel in de punten pakten. Dat duid op een rare vlucht, hier in Friesland denk ik geen verliezen, volgens mij zijn er nog bijna geen duiven weg na vijf vluchten, bij mij in de club is het aantal nagenoeg het zelfde, steeds tussen 620 en 650.

Wat me opviel dat er toch erg kleine clubs zijn hoor, hier in de omgeving een club met acht deelnemers, waarvan er dan ook nog 2 geen prijs behalen.... het gaat echt tijd worden dat er maatregelen komen, in mijn gedachten kan dit echt niet, vooral niet als er een paar honderd meter verder een club zit met 40 leden. Afgelopen week waren er maar 7 deelnemers met 100 duifjes, dit kan toch niet. Is er geen club in een straal van 15 km, okè , misschien is het dan iets anders, maar hier is het een paar honderd meter.

En wat ik begreep dat er nog steeds afdelingen of verenigingen zijn die invliegduiven toe staan, ook dat vind ik niet kunnen, wat uw mening ook is, het is een besluit, en daar moeten we ons aan houden.

Er is een probleem opgedoken hier en daar hoorde ik met verdwenen duiven in het unikon systeem( misschien ook andere merken, maar dat weet ik niet), wij hadden er ook twee in de club, gewoon duiven die iedere week zijn meegeweest, opeens weg uit het kastje. De duif staat niet gewoon niet meer in het kastje... wat daar mis gegaan is? ergens een foutje in het systeem, of een menselijke fout. Zaterdag avond hoorde ik dat dit op meerdere plaatsen gebeurde. Raar, zo een duif kan mee, met gummie ring op en handmatig klokken, maar zo mee, als invlieger mag niet. Ik hoop dat men er snel achter gaat komen, waat het foutje zit.

Morgen denk ik even met de duiven op pad, Gerrit Vedder komt ze bij me thuis ophalen zelfs, hij zal wel naar Nijkerk gaan met dit mooie weer. Is toch een 100 km denk ik.

later meer

Terug