Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 17 mei 2017

17-5-2017

Goedemorgen iedereen,

Warm vandaag, misschien in het zuiden tot 30 graden. De duiven zijn naar Nijkerk, Gerrit Vedder vroeg gisteravond of hij die van mij ook mee moest nemen, hij ging toch heen. Geweldig toch, dus ik kan ze een keer opvangen. De koppels komen gelijk aan, mogen enkele minuten samen voor ik ze ga scheiden. Ze hebben LTW door het water, wat een geweldig product is dat, schone kelen, droge witte koppen, heldere ogen, lucht, weerstand en traininglust. Mijn duiven krijgen vandaag schoon voer.... ik hoor u denken: schoon voer??? het is toch Olympic MG mix tijd?? Jazeker, ze krijgen het vandaag door de pinda en kaas mix (Beute smurrie). Dus krijgen het net als iedere week op maandag en woensdag, maar vandaag in plaats van over het voer dus door de kaas en pinda,s .( door de keukenmachine, lecithine olie en MG mix later er bij) .

Ik heb nu met de training( lap vlucht) een doffertje thuis gelaten, de 14-734 is gewond, een flinke tik gehad afgelopen zaterdag, even een tijdje rust, zou best mee kunnen hoor , maar waarom?

Het weer voor zaterdag lijkt mooi, gewoon hollands weer, wolken, blauwe stukken en een bui, geweldig toch. We zien het wel toch. En zaterdag gaan de jonge duiven een prikje krijgen tegen paramixo, altijd spannend, ik hoor steeds van colie na een enting, ik stop ze vrijdag vast in de mand, kunnen ze daar ook aan wennen, wanneer ze geent zijn krijgen ze een week lang collicontrol over het voer, en als het uitbreekt ook door het water( sommigen drinken wel maar eten niet). Ik heb er nooit last van maar las op facebook dat het moet, dus even kijken of ik het ook krijg.( mijn duiven)

Vanavond krijgen de duiven 50% Galaxy Light en 50% galaxy, een uurtje volle bak. En tussen de middag( 12/13.30 uur) een extra voeding Beute smurrie

Terug