Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG 25 MEI
25-5-2017

Goedemorgen iedereen,

vanavond inzetten voor de eerste eendaagse fond vlucht, een nieuwe losplaat voor ons geloof ik, stond anders in programma maar bleek te kort. de nieuwe zal voor mij rond de 510 km zijn. als je de vlieglijn er bij pakt met de voorspelde wind dan pakken de duiven de kustlijn zaterdag, enkelen zullen zelfs een deel over zee of net over zee vliegen, ze worden natuurlijk door de wind een kant op gedrukt. waarschijnlijk zullen de liefhebbers in zuid en noord holland duiven van ons zien gaan, ik verwacht de de snelsten deze keer binnenkomst over afsluitdijk. Natuurlijk zal er ook een groep aan deze zijde van het ijsselmeer blijven, Urk en dan omhoog. Net als met veel vluchten moeten we no ook meer plaatselijk kijken, toen ik 2e en 3e teletekst pakte een paar weken geleden was dat eigenlijk niet tegen de hele afdeling... ja op papier wel, maar door de wind had een deel voordeel en een deel nadeel. Nu met de dagfond is de wind ook belangrijk, maar daar naast ook de goede en vooral gezonde duif, afstand neemt veel voordeel of nadeel weg.

Hier gaan 20 duivinnen mee, allemaal met zeer hoog prijspercentage, maar ook dat moeten we dit jaar anders zien hè , door de fondduiven en dus geen invliegers hebben veel duiven prijzen die ze normaliter niet hadden, hou daar wel rekening mee met uw selectie. Laten we wel allemaal het koppie er bij houden hè. Die hoge prijspercetages waar iedereen nu mee komt, is vaak door de voormalige invliegers, de PIPA series... is op dit ogenblik veel flauwekul, maar geeft niets , als we het zelf MAAR WETEN !

Het is wel zo, wanneer je nu geen 50% pakt als programma speler..... doe je het gewoon slecht natuurlijk, laten we dat wel duidelijk zeggen. In mijn club AJ de Jong, Ultsje Jellema, Herman de Graaf, Reind van der Weij, Koos Dijkstra en Hans Bos... als je die er nu aftrekt van het aantal, en dan 1;3 pakt, dat zijn je "echte prijzen" , maar iedereen weet het, dus niet zeuren, maar pak je tussen die fondspelers net of nog niet eens 50% dan krab maar eens achter je oren

Later meer, eerst koffie

Terug