Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 29E
29-5-2017

Goedemorgen iedereen,

de duivinnen er uit vanaf 08.00 uur, maar zoals verwacht hadden ze weinig zin, na 20 minuten zaten ze weer op het dak. Er waren enkele laatkomers gisteren, en zelfs een duif onder de olie, tja die hebben weinig zin om een uur in de lucht te hangen.

Nu zijn de doffers buiten, die deden het slecht afgelopen weekend, maar hebben er nu zin in, ze zijn uit het zicht.

Ik had de duiven samen gezet voor de vlucht zoals altijd op donderdag reeds, de bakken open gelaten zoals iedere keer, maar het verschil was dat de doffers de gehele dag los mochten op vrijdag. Misschien heeft het er niets mee te maken, maar ze kwamen slecht zaterdag. Dus volgende week met de eendaagse fond, maar weer "gewoon".

Afgelopen zaterdag was natuurlijk een rare, zware vlucht, bijna overal in Nederland, maar hier in Friesland was het wel erg pittig hoor. 

Gisteren heb ik de duiven uitgerookt met een koudijs droogontsmetter, of het helpt, of wat het precies doet is nooit helemaal zeker. Maar eigenlijk elk seizoen doe ik het wel een keer, het is geen medicijn hè. 

Vandaag Maandag heb ik weer gewoon LTW in het water en Olympic MG Mix over het voer met Lecithine olie, het schema blijft gewoon zoals altijd, de 4 duivinnen die nog moeten komen... jammer, de 14-796 had ik graag terug, de 707,673 en 572 zijn geen toppers. 

Na èèn vlucht staan we kampioen dagfond....na èèn vlucht haha, nog 4 te gaan. Waarschijnlijk zullen er over 14 dagen weinig duiven komen, veel mensen hebben toch schrik van de fond nu. Fond kost veren, okè maar afgelopen zaterdag was te pittig. Had het voorkomen kunnen worden? dat weet je nooit, je kunt na de vlucht van alles zeggen, maar dat is niet eerlijk, overal ging het slecht, bijna overal toch zeker.

Morgen al inzetten voor de eerste overnacht vlucht... wij doen niet mee hoor, heb ik geen duiven voor, al kan het natuurlijk veel gemakkelijker worden dan afgelopen zaterdag..

Op dit ogenblik 09.05 uur, begint het hier extreem te waaien...code geel vandaag, onweer en zelfs hagelstenen, maar even kijken of ik de jongen wel los?? en dan straks 30 graden ruim...raar weer hier in Nederland.

 

Terug