Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 1 juni 2017

1-6-2017

Goedemorgen

Gisteravond kwam duif nummer 17 van de 20 die ik mee had afgelopen zaterdag op de eendaagse fondvlucht. Nog 3 te gaan dus. Gelukkig waren de besten allemaal reeds thuis. Dinsdag sprak ik een top speler uit Steenwijk, die miste toen zijn 7 beste duiven nog.

Gisteravond met twee laatkomers( van zondag middag) bij Nanne Wolff geweest, de 688 had iets last van haar spieren, ik kreeg er een paar tabletjes voor, de 585 (die onder de olie zat), had niks. Geen van de twee duiven had het Geel, Orni, Slijm of andere problemen, ze waren brandschoon...en toch waren ze pas zondagmiddag tegen 16.00 uur thuis.

Nu nog 3 te gaan, de 673 van Eijerkamp is er nog niet, de 838 van GPS en de 737 van mezelf. Komen nog wel, let op! vrijdagmiddag en zaterdag komen er overal duiven terug.( de hokken waar ze tijdelijk zaten , laten ze dan los)

Op dit ogenblik vliegen de duivinnen 45 minuten, en zijn nog steeds uit het zicht, op zich een goed teken( wel heb ik de laatkomer van gisteren en de twee die mee naar Wolff waren binnen gelaten)

Vandaag en morgen krijgen de duiven ELECTROBOOST door het water, vandaag om op te laden voor zaterdag en morgen omdat het warm is( en ook voor zaterdag natuurlijk)

Later meer, misschien update ik u vandaag als er weer een duif komt :) , de schade is hier dus zoals ik zei op dit ogenblik 3 van de 20, maar de besten zijn terug en gaan zaterdag ook gewoon mee

Terug