Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

3 JUNI
3-6-2017

Goedemorgen

Update 17.00 uur Te Laat ! we hebben het vandaag niet goed gedaan, we zitten minuten te laat. Ze kwamen vlot thuis hoor, 30 mee en in 20 minuten 20 thuis, maar gewoon wat te laat op deze tussen vlucht. Veel afdelingen niet los zag ik net, naar morgen verplaatst. Wat me op viel dat de duiven zo een dorst hadden, ik had diverse aanvliegers die gewoon het hok binnen vlogen op zoek naar water. Jos Voortman was er om de vlucht te bekijken en filmde de aankomsten, maar ook de aanvliegers die totaal de weg kwijt waren, we hebben zelf kinnen filmen hoe ze het hok binnen knallen maar ook voor onze neus op de grond vielen en bij het fonteintje gingen drinken, totaal de weg kwijt.

Leuk voor Jos zelf was dat de kleinzoon Vechtmachine die hij heeft gefokt de eerste duif was 15-123, dus hij zag zijn eigen duif als eerste komen.

Toen in ze net uit elkaar haalde was er niets meer aan de hand met de duiven, zagen er geweldig uit, maar die dorst had ik nog nooit gezien( bij aanvliegers)

__________________________________________

update 10.00 uur de duiven zijn gelost zoals verwacht om 09.45 uur, op de losplaats prachtig weer en hier in Wilhelminaoord prachtig weer. Ik verwacht ze tegen 13.30 uur( 13.30/13.50)

Net Gerrit Vedder even op bezoek, die kwam mijn bus terug brengen, hij was voor mij naar Aardenburg gereden gisteravond, 7 uur in de auto met zijn vrouwtje Alexandra, vond het leuk. Hij vertelde dat de bekende namen uit zijn club ook nog veel duiven kwijt waren. Ik hoorde aantallen van 20, 17, 14, 10 maar ook van de 7 besten ... Nog weg van vorige week  daar worden we niet vrolijk van. Ook bij ons in de club waren nog wel duiven weg maar minder dan in Steenwijkerwold, hier in Noordwolde was nog wel een 1e NPO weg, en dat is erg zonde natuurlijk. Niemand wil duiven kwijt, maar een 1e NPO al helemaal niet, komt misschien nog, ik hoop het voor hun.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op dit ogenblik 08.25 uur breekt de bewolking hier, na 09.00 uur komt de zon tevoorschijn en blijft het droog, volgens mijn weer app.

Gisteren in de club zo,n 320 duiven voor Chimay 337 km voor mij. 13 duivinnen en 17 doffers moeten onze eer redden.

In de club veel gesproken over vorige week natuurlijk, wat precies? dat ga ik hier allemaal niet vertellen, ik kreeg er niet zo veel van mee ook, was in het inmand gedeelte hè  Maar het ging over oorspronkelijke lijn cq losplaats, en onze, en dan het advies wat de afdeling kreeg om naar het oosten te gaan, en dan natuurlijk de duiven op de boten ( ook op de aanvoerboten in Zeeland hoorde ik van Louis Traas) in Engeland en zelfs Denemarken. Er werd in ieder geval flink over gesproken.

van vorige week heb ik 17 van de 20 terug, ik had alleen duivinnen mee gedaan omdat uit ervaring weet ik dat doffers iets minder met deze omstandigheden om kunnen gaan, duivinnen zijn rustiger, komen beter na, en houden het koppie er beter bij.

Wel hebben we nu onze forme maker gehad, duiven komen vaak na een slechte vlucht pas echt in forme, ik hoop dat dit bij veel liefhebbers nu komt.

Ik sprak dinsdag avond nog een echte topspeler in regio Steenwijk, die was toen nog zijn 7 beste duiven kwijt, dan ben je wel even kapot hè .

Hier deze week de duiven er weer bij gebracht hoop ik, ze voelden weer prima aan, ik heb ook de duiven van zondag ochtend gewoon mee. Ze hebben bij thuiskomst en dinsdag een capsule gehad ( herstel power capsule) dan zijn ze lichamelijk weer okè

Later meer, de duiven zijn nog niet los, hier komt de zon door het is nu 08.43 uur

Terug