Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 6 juni 2017

6-6-2017

Goedemorgen iedereen

Update 12.30 uur. De jongen er niet uit gehad, storm hier, wel in bad geweest. Drie lagen hoog. Weer diverse berichtjes gehad vandaag, Marcel Sangers dit jaar voor het eerst gebruiken van Beute Producten speelde de 1e van de afdeling op zaterdag, geweldige prestatie van Marcel en Chantal. Jammer van de TT ..... 1e TT eigenlijk. Marcel pakt ze goed dit jaar, klasse, is terug na een rust periode. Met Brian en Chantal als extra motivatie denk ik. Nu naar deze vlucht gaan ze vast een 1e op de dagfond pakken dit seizoen.

Heel veel berichtjes van Limoges spelers van afgelopen weekend, èèn vond ik erg leuk dan de heer Huls, GJ ik pak er 5 van de 6 , niet heel vroeg maar bijna allemaal tegelijk, ben LTW en druppel gebruiker.. Prachtig toch.

_______________________________________________________

vanaf afgelopen zaterdag kijk ik al naar het weer van komende zaterdag..... geweldig om te zien, dat ze iedere dag het tegenovergestelde voorspellen. Heb het al eens vaker hier gezet: als u niets kunt? weerman of vrouw kan altijd.

In die paar dagen zag ik van volop zon tot zwaar bewolkt en van zuidoost tot westen wind en van droog tot zeiknat haha tis eigenlijk om te lachen.

Ik las op internet over dorstige duiven afgelopen week, bij van Breemen was het zeer ernstig, hij liet zelfs foto,s zien, waarschijnlijk geen water gehad? of te veel duiven in de mand? hier ook 31 stuks, hier zag ik ook ernstig dorstige aanvliegers.

Zoals ik het nu kan voorspellen.......... met zondag een warme dag..... stel die komt een dag eerder, of het gaat zwaarbewolkt worden op zaterdag..en blijven staan tot zondag met zuidoostenwind dan kan het zomaar de 3e vlucht op rij worden die matig tot slecht gaat verlopen. Maar gelukkig ben ik geen weerman, zelfs geen weer-kenner. Ik besluit donderdagmiddag pas of ik mee speel, twee weken geleden een zeer slechte vlucht overal eigenlijk, afgelopen zaterdag zat ik duidelijk te laat, ik heb ze er weer bij denk ik, ze trainen weer als gekken en zijn net vlinders door de lucht, maar een eerlijke kans moeten ze wel hebben, en met zuidoosten wind hoef ik geen duiven te spelen hier

Om me heen zijn diverse liefhebbers met de jongen aan het trainen, goed bezig. Hier zijn ze ook erg gezond, dus zal ze snel in de mand steken.... al hoor ik al weer over dramatische verliezen onder jongen .... dat maakt me toch bang als ik eerlijk ben. Maar gezond zijn ze, vliegen een dik uur, willen er graag in, luisteren goed, blinken als sterren, dus afwachten maar.

Advies: begin met de jongen nu met het systeem !! , dan kunnen ze er aan wennen, vergeet niet, uwc jongen zijn de jaarlingen van volgend jaar.

Soms krijgen afdelingen het advies op te verplaatsen of een andere losplaats te pakken, is er een bui dan gaan wij snel naar het westen, is er sterkte zuidoostenwind, dan krijgen we het advies om naar het oosten te gaan...., maar doen het niet, we stonden zelfs westelijker dan de "eigen" vlieglijn. tja, nu zijn er duiven weg, wel zonde toch?

hier viel het mee, 3 van de 20 nog weg, maar er zijn hokken....

Terug