Laatste nieuws van Gert Jan Beute Duivenproducten
Kweek 2022
14-12-2021
Goedendag sportvrienden
Bij sommige spelers zitten de duiven reeds op eieren, maar de meeste liefhebbers koppelen hun duiven ergens tussen de kerst en eind januari, en de marathon spelers daarna pas.
Heeft u de duiven gezond? Zijn ze er gereed voor? Als u de duiven super gezond hebt, met wat bijlichten en voorkoppelen de duiven er helemaal klaar voor zijn, komen ze vlot en ongeveer gelijk op eieren. Dan zullen alle of bijna alle eieren bevrucht zijn, alle bevruchte eieren uitkomen en uitgroeien tot volwaardige jongen.
Wanneer u het maar een beetje laat gaan, ze gewoon bij elkaar gooit, geen lampen aan doet gaat het al een stuk minder vlot. En als ze dan ook nog eens geen optimale verzorging krijgen, dan moet u niet raar kijken als het allemaal "weer" niet lukt. De fout ligt dan bij u !
1. Zorg dat de duiven door de rui zijn ( al mag er best nog een pen staan)
2. Zorg eventueel samen met uw duivenarts dat ze gezond zijn
3. Als u ze gaat koppelen zorg dan in de week ervoor dat ze wat rijker voer krijgen, er mag best wat hennep en snoepzaad door
4. U weet ruim van te voren wanneer u koppelen gaat, alles staat op papier, welke doffer zit in welke bak, welke duivin komt er bij, en u zet ze in de weken voor het echte koppelen 1 a 2 keer een dag samen, dan zijn het geen vreemden voor elkaar.
5. Zodra u de duivin bij de doffer zet, zet er gelijk een broedschaal bij in. Een felle doffer gaat soms zo tekeer dat de duivin geen kant op kan, hij pikt haar kop kapot. Wanneer er een schaal in staat, laat de doffer haar meest met rust zodra ze in die schaal gaat staan
6. De bakken dicht, dus het koppel zit in de goede broedbak( waar u van weet welke doffer er in zit).
7. Neem de tijd om er bij te blijven, gewoon een krukje of omgedraaide emmer in het hok waar u op gaat zitten, hou in de gaten welke zich prima vermaken en welke het een drama vinden. Doe het op een dag dat u echt tijd hebt, even snel koppelen en ze bekijken het maar is FOUT
8. Wanneer u denkt dat een koppel helemaal happy is laat u het koppel even los ( althans de bak open) ze zullen er even uit gaan, de doffer zal steeds terug vliegen naar zijn bak, wanneer de duivin mee gaat, en u ziet dat ze nog steeds happy zijn, zet u ze weer vast( bak dicht) en laat een ander koppel los.
9. Hou de duiven die elkaar niets vinden goed in de gaten, zijn het geen twee doffers? of duivinnen? U kunt de broedbak tijdelijk op half zetten, de duivin achter het rek en in de broedschaal en de doffer los op het hok, hij vliegt heen en weer, zodra de duivin echt "knikt" gaat u het nog een keer proberen. Wanneer het echt niet gaat kunt u kiezen voor een andere partner of zet ze tijdelijk in een ander hok en laat ze daar los om "kennis te maken " Maar als u het deed zoals bij punt 4 zal het niet fout gaan.
10. Wanneer alle koppels een keer los zijn geweest en terug gevlogen gaat u verspreid over het hok er eens een koppel extra bij los laten, en dan een uurtje later nog eens èèn, tot ze allemaal los zijn
11. Zorg voor ruim tabakstelen, wees niet zuinig met nestvulsel, leg er zelf wat in en laat de duiven zelf ook slepen, hou het bij de natuur, dus een broedschaal van steen, misschien een nestmatje en veel tabakstelen.
Schema voor nu tot en met 1 maart. Twee a drie dagen in de week LTW in het drinkwater. Twee dagen per week OLYMPIC MG MIX over het voer aangeplakt met COLICONTROL (7 a 10 ml per kilo voer plus een eetlepel MG Mix). Twee dagen per week BEVISOL door het drinkwater. En twee keer per week een bad met BEUTE BADZOUT
Als u denkt of ziet dat er nog veel oude dons aanwezig is en u gaat eind van deze maand of later koppelen geef ze eens een 7 a 10 dagen PIGEON BALANCE door het drinkwater ! het zal dons sneeuwen !
Tijdens de Pigeon Balance kuur geeft u geen LTW en ook geen BEVISOL
BESTEL NU DE BEUTE PRODUCTEN, BEGIN GOED !!
Terug